חוות שרתי גוגל
לגוגל יש מרכזי נתונים בכל רחבי העולם, כולל בצפון ודרום אמריקה, אירופה, אסיה ואוסטרליה. מרכזי נתונים אלה מכילים את השרתים המריצים את שירותי גוגל, כגון חיפוש, מפות ו-YouTube. מרכזי הנתונים של גוגל מתוכננים להיות יעילים באנרגיה ולהשתמש במקורות אנרגיה מתחדשים בכל הזדמנות אפשרית. הם גם בנויים עם אמצעי אבטחה במקום כדי להגן על הנתונים של המשתמשים של גוגל.
איך בגוגל מקררים את חוות השרתים שלהם?
גוגל משתמשת במגוון שיטות כדי לשמור על קרירות מרכזי הנתונים שלה, כולל קירור אוויר וקירור מים.
קירור אוויר כולל שימוש במאווררים גדולים כדי להזרים אוויר דרך מרכז הנתונים ולקרר את השרתים. מרכזי הנתונים של גוגל ממוקמים בדרך כלל באזורים עם אקלים קריר, מה שעוזר לשמור על קרירות השרתים באופן טבעי. בנוסף, מרכזי הנתונים מעוצבים עם רצפות מוגבהות ואריחים מחוררים, מה שעוזר לקדם את זרימת האוויר הקריר.
קירור מים כולל שימוש במים כדי להעביר חום מהשרתים. מרכזי הנתונים של גוגל משתמשים בשיטות קירור מים ישירות ועקיפות. בקירור מים ישיר, מים נשאבים ישירות דרך השרתים לקליטת חום, בעוד שבקירור מים עקיף, המים משמשים לקירור מחליף חום נפרד לפני זרימתם חזרה דרך השרתים.
בסך הכל, מרכזי הנתונים של גוגל משתמשים בשילוב של קירור אוויר וקירור מים כדי לשמור על השרתים בטמפרטורות אופטימליות ולהבטיח שהם מסוגלים לפעול כראוי.
מיקומי חוות השרתים של גוגל
לגוגל יש מרכזי נתונים הממוקמים בכל רחבי העולם, כולל בצפון ודרום אמריקה, אירופה, אסיה ואוסטרליה. חלק מהמיקומים הספציפיים של מרכזי הנתונים של גוגל כוללים:
- Council Bluffs, איווה
- מחוז מייז, אוקלהומה
- מחוז ג'קסון, ג'ורג'יה
- לנואר, צפון קרוליינה
- מחוז ברקלי, דרום קרוליינה
- דובלין, אירלנד
- חמינה, פינלנד
- St. Ghislain, בלגיה
- הונג קונג
- סינגפור
- טייוואן
- מומבאי, הודו
- סידני, אוסטרליה
אלו הן רק כמה דוגמאות, ולגוגל יש מרכזי נתונים רבים אחרים הממוקמים באזורים שונים. מיקומי מרכזי הנתונים של גוגל נבחרים על סמך מגוון גורמים, כולל זמינות מקורות אנרגיה מתחדשים, עלות החשמל והאקלים.
עלות תחזוקת חוות השרתים של גוגל
קשה לקבוע את עלויות התחזוקה הספציפיות למרכזי הנתונים של גוגל מכיוון שמידע זה אינו זמין לציבור. גוגל היא חברה פרטית ואינה חושפת מידע פיננסי על מרכזי הנתונים או פעולות אחרות שלה. בנוסף, עלות אחזקת מרכז הנתונים עשויה להשתנות מאוד בהתבסס על מספר גורמים, לרבות גודל ומורכבות המתקן, סוג ומספר המערכות בהן הוא תומך והמיקום בו הוא נמצא.
מה זה גוגל GCP ואיך כדאי להשתמש בשירות?
Google Cloud Platform (GCP) היא פלטפורמת ותשתית מחשוב ענן שנוצרה על ידי גוגל. הוא מציע מגוון שירותי ענן, כולל מחשוב, אחסון נתונים, ניתוח נתונים ולמידת מכונה, אשר יכולים לשמש עסקים, מפתחים וארגונים אחרים כדי לבנות, לפרוס ולהפעיל מגוון רחב של יישומים ושירותים.
ישנן מספר סיבות מדוע כדאי לשקול להשתמש ב-GCP:
מדרגיות: GCP מאפשרת לך להגדיל או להקטין במהירות את משאבי המחשוב שלך לפי הצורך, כך שאתה משלם רק על מה שאתה משתמש.
ביצועים: GCP משתמשת ברשת הגלובלית של מרכזי נתונים של גוגל, המיועדים לביצועים ואמינות גבוהים.
אבטחה: ל-GCP יש מספר אמצעי אבטחה כדי להגן על הנתונים שלך, כולל הצפנה בזמן מנוחה ובמעבר, כמו גם ביקורות אבטחה רגילות.
אינטגרציה: GCP משתלב עם מגוון רחב של שירותי Google אחרים, כגון BigQuery לניתוח נתונים ו-TensorFlow ללמידת מכונה.
תמיכה: GCP מציעה מגוון אפשרויות תמיכה, כולל ספריית תיעוד מקיפה וגישה לצוות מומחים.